Хто увійде до підрозділів тероборони: з'явилося роз'яснення від ГУР МО

Читать на русском
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони розповіли, як формуватимуть підрозділи територіальної оборони.
facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Основу тероборони складуть українці, які пройшли військову службу до ЗСУ, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони 7 січня у Facebook.

«Щеплення» від добробатів: що змінить новий закон про тероборонуНайближчим часом в Україні з’явиться новий рід військ – територіальна оборона. Що означатиме поява сил тероборони для пересічних українців – розбирався політолог Олександр Радчук.

«Основу добровольчих формувань територіальних громад складуть громадяни України, які пройшли військову службу у Збройних Силах України, службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах. Втім, у добровольчі загони братимуть не лише тих, хто служив у армії. Про це йдеться у статті 9 Закону України «Про основи національного спротиву», – повідомили у ГУР МОУ.

Українці, які не проходили службу у ЗСУ, військових формуваннях та правоохоронних органах, серед інших також будуть у добровольчих формувань територіальних громад, додали у ГУР.

Вони зараховуються до складу після складання Присяги добровольця територіальної оборони. Крім цього, для зарахування необхідно пройти медичний, професійний та психологічний добір та підписати контракт добровольця територіальної оборони.

У той же час, до складу добровольчих формувань не може бути зарахована особа, яке раніше була засуджена до позбавлення волі заскоєння тяжкого чи особливо тяжкого злочину.

Нагадаємо, 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву».

У Міноборони розкритикували створення штабу територіальної оборони у Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: