«Евакуйовані» жителі ОРДЛО майже дві доби перебувають в Росії без їжі та сну

Читать на русском
Вивезені в Ростовську область жителі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей майже дві доби перебувають без їжі та сну.
Укрінформ

Вивезені в Ростовську область жителі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей майже дві доби перебувають без їжі та сну.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денiсова.

Вона зазначила, що люди позбавлені права на гідні умови життя. Жінки з дітьми та люди літнього віку майже дві доби перебувають без їжі та сну в неопалюваних автобусах, а місця тимчасового розміщення, де їх планували оселити – зачинені.

Денісова зауважує, що російська влада не вживає заходів для забезпечення евакуйованих тимчасовим житлом, гарячим харчуванням, медичними послугами, чим порушує Конвенцію про захист цивільного населення під час війни.

Денісова звернулася до уповноваженої з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової із закликом забезпечити належні умови перебування громадян України в Російській Федерації.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Нагадаємо, 18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів до РФ.

У Кремлі спочатку розгубилися від таких дій бойовиків на Донбасі. Однак потім вирішили підкупити «евакуйованих», і Путін доручив уряду РФ терміново забезпечити кожному прибуває в Ростовську область з «ЛДНР» біженцю виплату в 10 тисяч рублів. Перші п'ять мільярдів рублів на виплати вже надійшли з російського бюджету. За допомогою цих грошей у РФ сподіваються підкупити вивезених з ОРДЛО людей, щоб ті не висловлювали своє невдоволення.

У Державній Думі Росії запропонували передавати жителям ОРДЛО, яких «евакуювали» на територію РФ, житло росіян, які померли від коронавірусу.

Також писали, що жителям окупованого Донбасу приходять SMS про запис їхніх телефонних розмов та фіксацію повідомлень в соціальних мережах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: