Жителям ОРДЛО приходять SMS про запис їхніх розмов та фіксацію повідомлень – Денісова

Читать на русском
Жителям окупованого Донбасу приходять SMS про запис їхніх телефонних розмов та фіксацію повідомлень в соціальних мережах.
Укрінформ

Жителям окупованого Донбасу приходять SMS про запис їхніх телефонних розмов та фіксацію повідомлень в соціальних мережах.

Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова про це повідомила на facebook-сторінці.

«За повідомленням мого представника в Донецькій і Луганській областях, громадяни в ОРДЛО почали отримувати смс-повідомлення про те, що їх розмови будуть записуватися, а повідомлення в Фейсбуці, соціальних месенджерах фіксуватися», – йдеться в повідомленні.

Денісова зазначає, що такі дії є порушенням положень Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, які гарантують право на конфіденційність.

Вона також додає, що у ЗМІ з’явилися повідомлення про відключення інтернету та мобільного зв’язку на території тимчасово окупованої Луганщини. Це також призведе до порушення права українських громадян на отримання суспільно-важливої інформації особливо в теперішніх умовах загострення збройного конфлікту.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Громадяни повинні оперативно отримувати інформацію про необхідність та шляхи евакуації, транспортне сполучення, отримання медичної та психологічної допомоги.

«Відключення мобільного зв’язку позбавить громадян засобів комунікації зі своїми рідними та близькими, тому закликаю забезпечити належну роботу підприємств, що надають послуги зв’язку», – пише Денісова.

Нагадаємо, 18 лютого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін заявив, що жителів «ДНР» евакуюють в Ростовську область Росії нібито через зростання напруженості в регіоні. Після цього самопроголошена «ЛНР» теж оголосила про евакуацію жителів до РФ.

У Кремлі спочатку розгубилися від таких дій бойовиків на Донбасі. Однак потім вирішили підкупити «евакуйованих», і Путін доручив уряду РФ терміново забезпечити кожному прибуває в Ростовську область з «ЛДНР» біженцю виплату в 10 тисяч рублів. Перші п'ять мільярдів рублів на виплати вже надійшли з російського бюджету. За допомогою цих грошей у РФ сподіваються підкупити вивезених з ОРДЛО людей, щоб ті не висловлювали своє невдоволення.

У Державній Думі Росії запропонували передавати жителям ОРДЛО, яких «евакуювали» на територію РФ, житло росіян, які померли від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: