Вторгнення Росії: які об'єкти будуть знищуватися Росією в першу чергу – The Guardian

Читать на русском
Видання вважає, що російські війська будуть атакувати Україну за кількома напрямками - з північного сходу, Донбасу і Криму
Ілюстративне фотоМіноборони РФ

У ході свого можливого вторгнення в Україну Росія буде прагнути завершити війну якомога швидше. Для цього російські війська завдаватимуть ударів по критично важливих інфраструктурних об'єктах і урядових будівлях, портах і місцях дислокації Збройних сил України.

Про це заявило британське видання The Guаrdian з посиланням на анонімних британських чиновників, які позиціюють себе, як знайомі з ситуацією.

Убивства, напади та етнічні причини: що ставало приводом для війни за останнє століттяЩо ставало приводом для війни у ХХ та ХХІ століттях, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Так, видання вважає, що російські війська будуть атакувати Україну за кількома напрямками - з північного сходу, Донбасу і Криму. Основними цілями стануть захоплення Києва, а також Маріуполь на Азовському морі та Одеса на Чорному морі. Також Росія спробує пробити собі сухопутний коридор з ОРДЛО в окупований Крим.

У столиці Росія намагатиметься знищити урядовий квартал, будівлі міністерств, редакції найбільш впливових ЗМІ. Видання стверджує, що ЗС РФ також розбомблять Майдан Незалежності, як «символічне місце» для українців. Жертвами артилерійських, ракетних і бомбових ударів по Україні та наземних боїв можуть стати близько 50 тисяч мирних жителів.

Однак видання не пояснює, чому Росія ігноруватиме військові об'єкти в Києві, як вона взагалі подолає багатоешелоновану оборону навколо Києва (у тому числі потужне угруповання ППО), чи буде Росія атакувати важливі інфраструктурні об'єкти (наприклад, електростанції), яку загрозу для Росії несуть редакції ЗМІ та багато інших питань.

Краш-тест для суспільства: експерт оцінив психологічний аспект загрози вторгнення РФПолітолог розповів, чому ситуація довкола загрози вторгнення Росії стала психологічним тестом для суспільства.

Важливий момент: видання зазначає, що західні держави не будуть втручатися в конфлікт безпосередньо, надаючи допомогу Україні тільки розвідданими, поставками зброї та прийомом біженців - хоча не виключається, що з напруженням інтенсивності боїв тиск на західні уряди буде зростати.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен в черговий раз заявив, що Росія в «якнайближчий час» планує вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден виступив з промовою щодо ситуації навколо України, яка склалася в останні дні. Коротко про основні тези його мови можна прочитати тут.

Нещодавно Великобританія заявила, що їх розвідці відомий російський сценарій створення приводу для вторгнення в Україну. А глава НАТО Єнс Столтенберг 17 лютого заявив, що Альянс як і раніше бачить небезпеку з боку РФ для України - там побоюються, що РФ шукає привід для вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: