Блінкен підтвердив, що Росія готова напасти на Україну «найближчим часом»

Читать на русском
У Білого Дому немає причин сумніватися в достовірності розвідувальних даних, на основі яких постійно робляться прогнози щодо дат вторгнення Росії в Україну
Ентоні Блінкенstate.gov

Державний секретар США Ентоні Блінкен в черговий раз заявив, що Росія в «якнайближчий час» планує вторгнення в Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю російському опозиційному телеканалу Дождь.

«На жаль, як ми бачимо зараз, все складається саме так, як я говорив кілька днів тому на Раді Безпеки ООН. Є фабрикація провокацій, яку потім використовують як виправдання російського військового втручання на Донбас і ширше - в Україну» - сказав він.

Краш-тест для суспільства: експерт оцінив психологічний аспект загрози вторгнення РФПолітолог розповів, чому ситуація довкола загрози вторгнення Росії стала психологічним тестом для суспільства.

Також Блінкен заявив, що у Білого Дому немає причин сумніватися в достовірності розвідувальних даних, на основі яких постійно робляться прогнози по датах вторгнення Росії в Україну.

«Ми цілком впевнені в інформації, яка у нас є. І, як я сказав днями на Раді Безпеки ООН, я визнаю, що в минулому ми виступали з інформацією, яка виявлялася неточною. Але ми цілком впевнені в нашій інформації. І ми виносимо її в публічний простір не для того, щоб почати війну, а для того, щоб війну запобігти» - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Байден виступив з промовою щодо ситуації навколо України, яка склалася в останні дні. Коротко про основні тези його мови можна прочитати тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: