Справа Трубіцина: ще одного підозрюваного заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання про арешт одного з підозрюваних у справі депутата Київської міськради.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту ще одного імовірного співучасника справи депутата Київської міської ради від фракції «Слуга народу» Владислава Трубіцина, якого НАБУ і САП підозрює у пособництві в одержанні і вимаганні політиком неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«11 лютого слідчий суддя ВАКС обрав ще одному ймовірному співучасникові депутата Київської міської ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 488 600 гривень. Його взяли під варту в залі суду», – інформує суд.

У ВАКС додали, що у разі внесення застави на підозрюваного покладуть такі обов'язки: не залишати населений пункт, у якому він проживає, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника директора комунального підприємства «Київська спадщина» Дмитра Ковальчука.

Як відомо, депутату Київради Трубіцину погодили підозру. Також разом з ним запідозрили його помічника Артема Білинського, наближену особу депутата, виконувача обов'язків директора комунального підприємства «Міський магазин» Амана Моламова та двох заступників директора КП.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Організатором відповідних торгів було КП «Міський магазин», на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії, депутат мав владні повноваження ініціювати рішення про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі.

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили «на гарячому».

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: