У «Слузі народу» відреагували на викриття на хабарі Трубіцина

Читать на русском
Голова політичної партії «Слуга народа» Олена Шуляк відреагувала на викриття на хабарі депутата Київміськради Владислава Трубіцина та його спільників.
Фото Ліга

Голова політичної партії «Слуга народа» Олена Шуляк відреагувала на викриття на хабарі депутата Київміськради Владислава Трубіцина та його спільників.

«Ми чекаємо на всебічне та ретельне розслідування справи антикорупційними та правоохоронними органами. Саме наша політична команда забезпечила все необхідне для того, щоб Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Вищий антикорупційний суд були захищені від будь-яких посягань і мали твердий правовий фундамент. Сподіваємося, що професійна та неупереджена робота детективів НАБУ, прокурорів САП, суддів, а відповідно і адвокатів дозволить отримати справедливий вирок – обвинувальний чи виправдальний», - йдеться у заяві Шуляк у Telegram.

Вона також повідомила про скликання позачергової конференції Київської міської організації Політичної партії «Слуга народу» для розгляду цього інциденту і ухвалення відповідних рішень по відношенню до Владислава Трубіцина.

«Сподіваюся, реакція міського голови Києва на корупцію в комунальних підприємствах буде такою ж швидкою», - підсумувала Шуляк.

Сьогодні ми писали про те, що НАБУ та САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київського міської ради від фракції «Слуги народу» Владислава Трубіцина. Його неофіційного помічника затримали. Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники в НАБУ і САП.

Слідство встановило, що посадовець Київради у змові з групою осіб, серед яких були керівники столичних КП, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги у електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі («купав») заздалегідь визначених компаній, а також подальшого безперешкодного використання точок. Йшлося про сім локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо). Свої «послуги» учасники схеми оцінили у 1,39 млн грн на рік, які згодом вони планували розподілити між собою.

При передачі частини неправомірної вигоди у розмірі 1,26 млн грн депутата та ще п’ятьох осіб викрили. Слідчі дії тривають. Детективи НАБУ встановлюють інші обставини вчинення злочину, зокрема й коло осіб, які можуть бути до нього причетними.

Пізніше стало відомо про затримання Трубіцина та його спільників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: