НАБУ і САП вручили підозру депутату Київради Трубіцину

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку отримали погоджену підозру і вручили її чинному депутату Київради, який також очолює там постійну комісію.
Владислав Трубіцин

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру депутату Київської міської ради у вимаганні та одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«Чинному депутату Київської міської ради, якого НАБУ та САП викрили на одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди, повідомили про підозру. Повідомлення про підозру підписано генеральним прокурором. Також про підозру повідомлено і решті осіб, викритих 9 лютого 2022 року «на гарячому», – інформує НАБУ.

У САП додали, що вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як відомо, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел у НАБУ і САП, ідеться про депутата Київради від фракції «Слуги народу», голову постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина. Також разом з ним запідозрили його помічника Артема Білинського, наближену особу депутата, виконувача обов'язків директора комунального підприємства «Міський магазин» Амана Моламова та двох заступників директора КП.

За версією слідства, депутат Київради у змові з наближеними особами та посадовцями комунальних підприємств організували корупційну схему, в рамках якої одержували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів. Попри те, що право на розміщення таких точок надавалося за результатами відкритих торгів, їх потенційних учасників інформували, що перемогу можуть отримати лише наперед визначені компанії, за винагороду.

Організатором відповідних торгів було КП «Міський магазин», на яке депутат мав вплив, оскільки очолював комісію Київради, що опікувалася питаннями благоустрою столиці. Як голова комісії, депутат мав владні повноваження ініціювати рішення про знесення торгових точок, так і усунення перешкод у їхній роботі.

Слідство документувало злочинну діяльність учасників схеми майже рік. Детективи НАБУ зафіксували перемовини щодо семи локацій у різних районах столиці (Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському тощо) та передачу 1,39 млн грн неправомірної вигоди двома траншами. Під час одержання другої частини – 1,26 млн грн учасників схеми викрили «на гарячому».

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло, що НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди депутата Київради Владислава Трубіцина та його помічника. Пізніше в НАБУ повідомили деталі справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: