«Пацан сказав – пацан зробив»: Лавров розповів про «поняття», прокоментувавши «гарантії безпеки»

Читать на русском
Лавров пояснив важливість договору між РФ та НАТО з їх союзниками фразою «пацан сказав – пацан зробив».
Фото РІАН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав Захід до діалогу «по поняттям», через те, що Москва і Вашингтон поки мало просуваються з питань «гарантій безпеки».

Про це йдеться в інтерв'ю Лаврова телеканалу RT.

Згідно з його словами, не можна домовлятися всерйоз з прикладних питань, якщо сторони не вирішили концептуально-політичну основу взаємодії.

Російський політик зазначив, що РФ буде і далі наполягати на тому, щоб НАТО і їх союзники письмово зобов'язалися дотримуватися «гарантії безпеки». Лавров пояснив важливість договору фразою «пацан сказав – пацан зробив».

«Будемо добиватися, щоб усе було чесно. Не хочу звертатися до жаргону, але у нас є поняття - «пацан сказав - пацан зробив». Принаймні, «поняття» повинні дотримуватися і на міжнародному рівні», - заявив Лавров.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

При цьому, Лавров наголосив, що Москва домагатиметься, аби США та НАТО виконували «прийняті на себе зобов'язання» з безпеки та «надані Росії обіцянки» у зв'язку з цим.

«Повторю, ми зацікавлені в тому, щоб докладніше пояснити американським колегам і всім їхнім союзникам по НАТО, що не можемо задовольнитись обіцянками. Тим більше, що письмові зобов'язання глав держав та урядів, які вимагають від натовців враховувати наші інтереси повною мірою, не кажучи про усні гарантії, про які президент Росії Володимир Путін неодноразово згадував, виявляється, нічого не варті. Так справа не піде», – додав російський міністр.

Нагадаємо, Лавров заявив раніше, що РФ може частково евакуювати дипломатів з України.

Напередодні Лавров запевнив, що Росія вимагатиме від НАТО роз'яснень щодо «гарантій безпеки».

Також, Блінкен та Лавров планують провести ще один раунд переговорів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: