Кабмін виділив 16,6 млрд грн для гарантій безперебійних польотів над Україною

Читать на русском
Кабмін виділив 16,6 млрд. гривень для гарантій безперебійних польотів над Україною - це рішення дозволить стабілізувати ринок авіаперевезень.
Кореспондент

Кабмін виділив 16,6 млрд. гривень для гарантій безперебійних польотів над Україною - це рішення дозволить стабілізувати ринок авіаперевезень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

«Сьогодні на позачерговому засіданні ухвалили зміни у використанні коштів резервного фонду державного бюджету, а також виділили кошти для забезпечення безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній», - написав Шмигаль.

Кабмін ухвалить рішення, щоб розблокувати польоти над Україною – ОП (доповнено)Уряд має намір ухвалити рішення, які «допоможуть авіакомпаніям у відносинах зі страховиками» і дозволять здійснювати польоти над Україною.

Прем'єр уточнив, що уряд виділив 16,6 млрд. гривень для гарантії безперебійності польотів у повітряному просторі України. Він також додав, що це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантувати повернення до країни українців, які зараз перебувають за кордоном.

Нагадаємо, народний депутат Олексій Гончаренко раніше заявив, що вже завтра, 14 лютого, міжнародне повітряне сполучення з Україною може бути призупинено через призупинення страховки цивільних літаків, які перебувають у повітряному просторі країни.

У Мінінфраструктурі заявили, що Україна поки що не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії. Однак у авіакомпаній можуть виникати проблеми зі страховими компаніями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: