Кулеба порівняв російські «гарантії безпеки» із зарядженим револьвером на столі

Читать на русском
Росія спровокувала важку кризу безпеки з часів Холодної війни, і при цьому ще й набралася нахабства, щоб вимагати якісь гарантії
Дмитро Кулебаmfa.gov.ua

Російські гарантії безпеки, прийняття яких вимагає Кремль - це не інструмент дипломатії та не запрошення до переговорів. Це, скоріше, заряджений револьвер, який Росія поклала на стіл і готова застосувати в будь-який момент.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, 10 лютого повідомляє пресслужба МЗС України.

Кулеба нагадав, що в останні місяці саме президент Росії Володимир Путін стягнув до кордону України величезну кількість військ, висунув європейським країнам, Україні та США ряд ультиматумів і спровокував важку кризу безпеки з часів Холодної війни. При цьому Москва ще й набралася нахабства, щоб вимагати якісь гарантії.

Напасти не можна відступити: як Кремль сам загнав себе у кутПогрожуючи Сполученим Штатам та НАТО, Кремль загнав себе у ситуацію, в якій немає добрих рішень.

«Ультиматуми, що звучать з Кремля вже у вигляді документів, просто не припускають прийнятних рішень. Вимога брати або не брати будь-які країни в НАТО, забрати війська з території Альянсу неприйнятна. Це не пропозиції до обговорення, це покладений на стіл заряджений револьвер» - сказав він.

Нагадаємо, США 26 січня надали Росії письмову відповідь на «гарантії безпеки». У МЗС повідомляли, що США врахували позицію України у відповіді Росії.

Свою відповідь Росії також надали в НАТО. Альянс офіційно відмовив РФ у вимозі не приймати Україну, як цього бажав Кремль у своєму ультиматумі. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг. При цьому НАТО запросив Росію до нових переговорів.

У відповідь президенти Росії та Китаю Володимир Путін і Сі Цзіньпін прийняли заяву, в якій Пекін підтримав вимоги Москви до США і НАТО з безпеки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: