США нададуть Україні кредитні гарантії на мільярд доларів – Bloomberg

Читать на русском
За даними джерел видання, перед законодавцями цю ідею адміністрації озвучив радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван
Ілюстративне фотоiStock

Сполучені Штати Америки розглядають питання надання Україні суверенних кредитних гарантій на суму до одного мільярда доларів. Таким чином Адміністрація президента США Джозефа Байдена хоче підтримати економіку України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

За даними джерел видання, перед законодавцями цю ідею адміністрації озвучив радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван. Він вказав, це ці гарантії є частиною ширшого пакета макроекономічної підтримки, що розглядається для України, щоб надати їй істотну підтримку в момент напруги у відносинах з Росією.

Нагадаємо, що не тільки США допомагатимуть Україні. Так, Франція виділить Україні кредит у розмірі 1,2 млрд євро. А Німеччина надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 150 млн євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: