Ми відпрацювали всі можливі сценарії загроз – голова МВС

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на тлі загрози можливого вторгнення Росії заявив, що силовики не допустять жодних сепаратистських проявів. Усі сценарії ескалації відпрацьовані.
Денис Монастирськийфото Апостроф

В Україні на сьогоднішній день відпрацьовано різні сценарії загроз щодо розхитування ситуації в країні. Силовики готові реагувати будь-які прояви сепаратизму, зокрема – захоплення адмінбудівель. Реакція буде миттєвою та жорсткою.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час телемарафону до Дня єднання 16 лютого.

Розстріл без попередження: політолог розповів, чому заява голови МВС може бути небезпечноюПолітолог пояснив, чому заява очільника МВС про розстріл без попередження може бути небезпечною.

«Ми провели цілу низку навчань, готуючись, вивчаючи сценарії, що реалізовувалися з 2014 року в Україні. ... На той час не скрізь, на жаль, була воля для того, щоб швидко прийняти рішення і жорстко відреагувати на ці правопорушення. Сьогодні таких вагань не буде. Ми відпрацювали усі можливі сценарії подій. Буквально цих вихідних за участю Верховного Головнокомандувача, Президента України Володимира Зеленського за 30 км від адміністративного кордону з Автономною Республікою Крим», - розповів він.

За словами голови МВС, силовики працювали над сценарієм захоплення адмінбудівлі, захоплення відділення поліції і як швидко будуть ухвалені рішення.

«Все це тривало менше години. Можу вас запевнити, що необхідні рішення сьогодні будуть також приймати надзвичайно швидко. Ми не допустимо жодних сепаратистських проявів усередині країни, на зразок того, як у 14-му році це було у Харкові, Луганську, Донецьку. За будь-якими сценаріями, якщо хтось подумає захопити адмінбудівлю, реакція правоохоронних органів буде надзвичайно швидка та жорстка – хто б це не був: або новий «гіркін», або нова «штепа» – реакція буде миттєвою», - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше Монастирський заявив, що при спробі захоплення адмінбудівель силовики стрілятимуть без попередження.

Напередодні на тлі можливої ​​загрози з боку РФ парламент звернувся до ООН, НАТО та ОБСЄ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: