Загроза вторгнення РФ: Рада звернулася до ООН, Європарламенту та НАТО

Читать на русском
Верховна рада ухвалила звернення до ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО, Європарламенту для надання Україні зброї та посилення санкцій проти Росії.
glavcom.ua

Верховна рада ухвалила звернення до ООН, ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО, Європарламенту, в якому засудила агресію Росію, закликала посилити санкції проти Кремля та попросила продовжувати надавати оборонну допомогу.

Прийняття відповідного проекту постанови №7045 підтримали 326 нардепів на засіданні у вівторок, 15 лютого.

Ризик вторгнення Росії: як Україна може використати ситуацію для покращення відносин зі СШАЗагроза вторгнення Росії може допомогти Україні поглибити двосторонню співпрацю зі США, особливо у сфері безпеки.

У ньому Рада звернулася до ООН, Європейського парламенту, парламентських Асамблей Ради Європи, ОБСЄ, НАТО, Організації чорноморського економічного співробітництва, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з ескалацією Росією безпекової ситуації навколо України.

У зверненні Україна рішуче засудила озброєну агресію РФ проти України, що розпочалася 20 лютого 2014 року на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також агресивну риторику, ультимативні вимоги, шантаж і загрози застосування сили з боку Росії.

Рада заявила, що РФ грубо порушила та продовжує порушувати Статут ООН та принципи міжнародного права.

Нардепи закликали світову спільноту:

  • продовжувати підтримувати територіальну цілісність та суверенітет України в рамках міжнародно визнаних кордонів та необхідність мирного вирішення спровокованого Росією збройного конфлікту на основі норм та принципів міжнародного права з використанням існуючих переговорних форматів,
  • засудити дії, заяви та кроки РФ, спрямовані на підготовку основи для розширення військової та гібридної агресії проти Української держави,
  • продовжувати надавати політичну підтримку Україні,
  • посилити та прискорити надання Україні комплексної, у тому числі оборонної допомоги,
  • посилити санкційний тиск на Росію.

Нагадаємо, раніше Рада вже приймала звернення до світової спільноти через агресію РФ.

У МЗС та СБУ закликали українців не панікувати та зберігати спокій на тлі новин про можливе вторгнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: