У США можуть запровадити санкції проти Росії через кібератаки на Україну – Politico

Читать на русском
Сенатори США розглядають можливість запровадження санкцій проти РФ за кібератаки на Україну.
t.me/dsszzi_official

Сенатори США розглядають можливість запровадження санкцій проти РФ за кібератаки на Україну. Також Київ може отримати додаткову допомогу у сфері кібербезпеки.

Про це пише видання Politico.

Країни-жертви та країни-агресори у хакерських війнах«Слово і діло» пропонує подивитися, які країни найчастіше ставала жертвами кібератак та які країни найчастіше здійснювали атаки.

Як повідомив голова комітету сенату з міжнародних відносин Боб Менендес, санкції за кібератаки є одним із питань, що розглядаються серед сенаторів.

За його словами, законодавці допускають можливість запровадження санкцій за хакерські операції, які РФ зробила проти України.

Проте поки що не визначено, якого масштабу має бути кібератака, щоб за нею йшли санкції.

У сенаті США також наполягають на тому, щоб збільшити обсяг допомоги Україні для запобігання кібератакам і можливості відреагувати на них.

Член Сенату з міжнародних відносин республіканець Роб Портман заявив, що він працює з сенатором-демократом Крісом Мерфі, щоб включити мільйони фінансування для кібердопомоги Україні у ширшу угоду про санкції.

Менендес підтвердив, що питання кібердопомоги також розглядається.

Нагадаємо, у ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, не працювали портали МОН, МЗС, Мінмолоді, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства. Не працював портал Дія.

За інформацією СБУ та Мінцифри, все вказує на те, що за масштабною кібератакою стоїть Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: