Україна не вестиме жодних прямих переговорів з ОРДЛО – Кулеба

Читать на русском
Кулеба також спростував, що якісь зарубіжні партнери намагаються тиснути на Україну, щоб змусити її виконувати Мінські угоди.
Дмитро КулебаПраво на владу

Україна на наступній зустрічі радників глав держав, які беруть участь у Нормандському форматі, відстоюватиме позицію, згідно з якою вона ніколи не піде на прямі переговори з представниками ОРДЛО.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Право на владу».

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

«Мінські угоди не можуть бути виконані на російських умовах, в основі яких прямий діалог між Україною та ОРДЛО, який нам нав'язують і який на зустрічах на всіх рівнях відкидається» - сказав він.

Кулеба також спростував, що якісь зарубіжні партнери намагаються тиснути на Україну, щоб змусити її виконувати Мінські угоди. Він визнав, що такі спроби були, але Україна успішно відбила їх.

«Були випадки, коли нам щось намагалися нав'язати. Зараз ніхто не нав'язує нам виконання Мінських угод на російських умовах» - додав міністр.

Між миром та війною: Володимир Зеленський опинився перед складним виборомРезультати зустрічі у нормандському форматі можуть бути неприємними для Володимира Зеленського.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не має наміру виконувати Мінські угоди, принаймні, зараз. Проблема в тому, що їх виконання спричинить внутрішні проблеми - дестабілізацію і заворушення, що в кінцевому підсумку зіграє на руку Росії. Також в РНБО настійно застерегли західні країни від спроб тиску на Київ з метою примусити його до виконання Мінських угод.

Проте вже 1 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона зобов'язана виконувати Мінські угоди і несе відповідальність за будь-які підписані папери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: