Жодних умов від Росії: Кулеба прокоментував перспективи отримання особливого статусу Донбасом

Читать на русском
Міністр нагадав, що Україна готова працювати над реалізацією Мінських угод, але вони починаються з питань безпеки, а не з російських умов
Дмитро Кулебаmfa.gov.ua

Україна повністю виключає варіант отримання Донбасом особливого статусу з так званим правом вето, коли регіон отримає можливість блокувати рішення, прийняті Україною на стратегічному рівні. Росія хотіла б саме такого варіанту, але його не буде.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita.

«Жоден регіон України не матиме права вето на загальнодержавні рішення. Це висічено в камені! Так що ніякого особливого статусу, як представляє Росія, ніякого права вето не буде» - сказав він.

Між миром та війною: Володимир Зеленський опинився перед складним виборомРезультати зустрічі у нормандському форматі можуть бути неприємними для Володимира Зеленського.

Кулеба нагадав, що Україна вже давно проводить реформу з децентралізації, надаючи регіонам більше самостійності, і вона готова працювати над реалізацією Мінських угод.

«Але Мінські угоди починаються з питань безпеки. Політична частина там стоїть лише на другому місці. Тому всі повинні в першу чергу зосередитися на безпеці» - додав міністр.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна не має наміру виконувати Мінські угоди, принаймні, зараз. Проблема в тому, що їх виконання спричинить внутрішні проблеми - дестабілізацію і заворушення, що в кінцевому підсумку зіграє на руку Росії. Також в РНБО настійно застерегли західні країни від спроб тиску на Київ з метою примусити його до виконання Мінських угод.

Проте вже 1 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона зобов'язана виконувати Мінські угоди і несе відповідальність за будь-які підписані папери.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: