Деескалація навколо України залежить від «Нормандії», але гарантії безпеки потрібні сьогодні – Єрмак

Читать на русском
Єрмак зазначив, що партнери України також розуміють, що без припинення війни на Донбасі європейська безпека неможлива
Андрій Єрмакpresident.gov.ua

Деескалація ситуації на кордоні України залежить від того, про що зможуть домовитися країни-учасниці Нормандського формату. Але про гарантії безпеки для України варто подумати вже зараз.

Про це заявив 11 лютого глава Офісу президента України Андрій Єрмак на брифінгу за підсумками зустрічі радників лідерів країн нормандського формату.

«Від прогресу в переговорах в Нормандському форматі буде залежати, в тому числі й процес деескалації» - підтвердив він.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

При цьому він додав, що вже зараз треба думати про надання Україні гарантій безпеки. Європейська безпека неможлива, поки не припинилися бойові дії на українському Донбасі.

«Ми вважаємо, що потрібно зробити все до, А не після того, що може статися. Ми вважаємо, що потрібно говорити про гарантії безпеки України сьогодні. Не потрібно нічого чекати... І ми сьогодні про це чітко і багато разів говорили. Ми не можемо сьогодні говорити про безпеку в Європі без припинення війни в центрі Європи та без забезпечення реальної та ефективної безпеки України. Думаю, що всі наші партнери та всі європейські партнери зацікавлені в цьому» - резюмував Єрмак.

Нагадаємо, раніше Єрмак на брифінгу 11 лютого повідомив, що в ході дев'ятигодинної зустрічі радників країн-учасниць нормандського формату 10 лютого в Берліні сторонам знову не вдалося узгодити підсумковий документ зустрічі. Однак сторони висловили бажання продовжувати переговори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: