Кулеба зажадав від Росії протягом 48 годин надати інформацію про навчання

Читать на русском
Україна зажадала від Росії протягом 48 годин надати інформацію щодо військової діяльності біля кордонів країни та в тимчасово окупованому Криму.
Кореспондент

Україна зажадала від Росії протягом 48 годин надати інформацію щодо військової діяльності біля кордонів країни та в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter.

«Ми офіційно застосували механізм зменшення небезпеки, згідно з розділом III Віденського документу, і звернулися до Російської Федерації із запитом надати детальні роз'яснення щодо військової діяльності в районах, які прилягають до території України та в тимчасово окупованому Криму», - написав міністр.

Поки говорять дипломати: що дала чергова зустріч у Нормандському форматіУчасники Нормандського формату знову ні про що не домовилися, але відмовлятися від спілкування не збираються.

Він також додав, що Росія має надати точні райони проведення навчань, а також дати їхнього завершення.

«Згідно з положеннями Віденського документа, РФ має надати точні райони проведення військової діяльності, повідомити дату її завершення, а також найменування, підпорядкованість, кількість військових формувань; також типи озброєнь і військової техніки», - заявив Кулеба.

Якщо Росія відмовиться або надасть недостатньо інформації, Україна ініціює позачергову зустріч країн-учасниць ОБСЄ, повідомив Кулеба.

«Росія має 48 годин на відповідь. У разі його відсутності або надання недостатньої, або неналежної інформації, Україна звернеться до РФ та інших держав-учасниць Віденського документа про скликання надзвичайної зустрічі, на якій РФ має надати роз'яснення», - додав Кулеба.

Він також заявив, що Україна продовжить використовувати усі дипломатичні можливості для забезпечення безпеки країни.

Нагадаємо, Росія закрила для судноплавства два райони Чорного моря та один в Азовському морі на період з 13 по 19 лютого нібито для проведення військових навчань.

У МЗС України висловили рішучий протест таким діям РФ, назвавши їх частиною гібридної війни.

11 лютого Росія несподівано ухвалила рішення скасувати блокаду Азовського моря, яку збиралася встановити на підставі військових навчань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: