Зеленський назвав скупчення військ РФ біля кордону «психологічним тиском»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив про відсутність в Україні перешкод у безпековому контексті, які б заважали бізнесу працювати.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив про відсутність в Україні перешкод у безпековому контексті, які б заважали бізнесу працювати. А війська на кордоні – це тиск країни-агресора.

Про це він повідомив на зустрічі із представниками ділових кіл – членами Європейської бізнес-асоціації, передає пресслужба ОПУ у четвер, 10 лютого.

У стані напруги: якої шкоди завдає військова ескалація українській економіціВійськова ескалація на кордонах з Україною триває, перевіряючи українську економіку на міцність. Яких потенційних ризиків варто очікувати найближчим часом – дізнавався політолог Олександр Радчук.

«Скупчення військ біля кордонів – це психологічний тиск із боку наших сусідів. Ми нічого нового у цьому не бачимо. Щодо ризиків – ризики є і не закінчуються з 2014 року. Питання у градусі цих ризиків і як ми на них реагуємо», – сказав президент.

Він запевнив, що влада робить усе можливе, щоб посилити обороноздатність і мати можливість відреагувати на будь-який розвиток подій, і що в країні є «достатньо сил та озброєння, щоб гідно захищати нашу державу без залучення будь-кого, окрім військових».

Зеленський зазначив, що міжнародні партнери та союзники також активізували свою діяльність з підтримки України, із чим пов'язана велика кількість візитів світових лідерів. Тому питання безпеки не має впливати на життєдіяльність країни.

Президент наголосив, що економічна ситуація в Україні зараз стабільна, що відбивається на зміцненні гривні.

Нагадаємо, на початку лютого Зеленський та Нацбанк заявили про стабілізацію ситуації на валютному ринку.

Також президент заявляв, що Україна більше не має наміру віддавати жодного клаптика своєї території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: