Посольство США офіційно перебралося до Львова – Держдепартамент

Читать на русском
В Україні залишаються тільки ключові співробітники, завдання яких критично важливі для роботи посольства - інших вивозять в США
Нед Прайсmiddle-east-online.com

У Державному департаменті США зробили офіційну заяву про те, що посольство США в Україні переїхало до Львова. Головним міркуванням перенесення посольства виступило забезпечення безпеки дипломатів.

Про це заявив спікер Держдепартаменту США Нед Прайс.

Загроза російського вторгнення: які країни закликали своїх громадян покинути УкраїнуПонад 40 країн світу закликали своїх громадян терміново виїхати з України через високий ризик вторгнення Росії.

«Це пов'язано з географією, перш за все. Львів розташований на заході України, досить далеко від кордонів України з Росією і Білоруссю. Це роблять з міркувань забезпечення безпеки для громадян США - співробітників уряду США. Ми не вважаємо, що дипломатам США загрожують конкретно розправи або фізичне знищення військовослужбовцями Росії, якщо вони почнуть вторгнення. Однак, враховуючи, яку техніку і військові засоби Росія розгорнула в бойовому режимі на території Білорусі та полігонах біля українських кордонів, ми розуміємо, що їх атака буде супроводжуватися масовими смертями та пораненнями населення. Тому в таких умовах неможливо бути впевненими, що американські дипломати теж не постраждають» - заявив він.

Прайс також спростував, що співробітники посольства в Києві знищують документацію та обладнання, але підтвердив, що частина операційної документації, яка не має ніякої особливої важливості, була утилізована на місці. В Україні залишаються тільки ключові співробітники, завдання яких критично важливі для роботи посольства - інших вивозять.

Нагадаємо, 13 лютого стало відомо, що співробітники посольства США, які ще не евакуювалися з України, переїжджають працювати до Львова. Рішення про перенесення посольства до Львова було прийнято в терміновому порядку і без попередніх попереджень, як відповідь на зміну ситуації з безпекою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: