Венедіктова прокоментувала «евакуацію документів Генпрокуратури», про яку писали ЗМІ

Читать на русском
Венедіктова закликала заспокоїтися, повідомила, що ГПУ працює в штатному режимі й ніхто нічого нікуди не евакуює
Документи ОГПУ в коридорах будівліFacebook

Генеральна прокуратура України не займається евакуацією документів установи в інші регіони України, оскільки немає жодного серйозного ризику вторгнення Росії. ОГПУ працює в штатному режимі.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі програми «Право на владу».

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

«Я працюю в штатному режимі, мої заступники працюють в штатному режимі. І, звичайно, всі правоохоронці в Україні працюють у штатному режимі на благо держави... Я як людина, яка в цій країні багато у що присвячена, і маю високий ступінь доступу до секретної інформації, хочу запевнити всіх громадян України, що на сьогодні у нас таких загроз немає» - заявила вона.

10 лютого деякі українські ЗМІ написали про те, що з будівлі ОГПУ нібито евакуюють секретні документи. За їхніми відомостями, документацію вивозили до Львова. В ОДПУ ще вдень спростували цю інформацію.

Нагадаємо, раніше супутники компанії Maxar Technologies оприлюднили нові кадри, на яких видно російські війська поблизу українсько-білоруського кордону.

При цьому глава МЗС України Дмитро Кулеба оцінив загрозу нового вторгнення Росії в Україну сьогодні. За його словами, ситуація біля кордонів країни не змінилася і не варто розводити паніку. Також міністр закликав українців не довіряти «апокаліптичним прогнозам» з боку інших країн та закордонних ЗМІ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: