Канада надасть Україні кредит на розвиток економіки

Читать на русском
Влада Канади вирішила виділити Україні кредит у розмірі 120 млн канадських доларів для підтримки економічної стійкості та розвитку.
Фото: thekievtimes.ua

Влада Канади вирішила виділити Україні кредит у розмірі 120 млн канадських доларів для підтримки економічної стійкості та розвитку.

Про це повідомляє уряд Канади у п'ятницю, 21 січня.

Також Канада запропонувала надати грант на технічну допомогу в розмірі до 6 млн. доларів для підтримки реалізації кредиту.

Наразі триває погодження умов кредиту та строків його реалізації.

«Українці завжди можуть розраховувати на те, що Канада буде поруч, коли це потрібно. Працюючи разом, ми можемо зміцнити економіку та допомогти просунути реформи управління. Я санкціонував цю запропоновану позику, щоб підтримати здатність України реагувати на потреби свого населення в умовах агресивних дій Росії. Це лише один крок у побудові безпечного майбутнього для українців, і я продовжуватиму шукати способи підтримати Україну», - сказав Харджит С. Саджан, міністр міжнародного розвитку та міністр, який відповідає за Тихоокеанське агентство економічного розвитку Канади.

Ухвалення рішення про кредит вітав президент України Володимир Зеленський.

«Вітаю рішення Канади виділити $120 млн допомоги Україні. Сильна Україна є запорукою безпеки Європи. Канада ще раз демонструє прихильність до духу особливого партнерства між нашими країнами», - написав він у Twitter.

Раніше у МЗС Канади висловилися про надання Україні озброєння.

Також нагадаємо, Канада дала своїм громадянам поради щодо подорожей в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: