Німеччина надасть Україні фінансову допомогу в розмірі 150 млн євро – Шольц

Читать на русском
Про це повідомив під час сьогоднішнього брифінгу німецький канцлер Олаф Шольц за підсумками переговорів із президентом Володимиром Зеленським.
24 канал

Німеччина надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 150 млн. євро.

Про це повідомив під час сьогоднішнього брифінгу німецький канцлер Олаф Шольц за підсумками переговорів із президентом Володимиром Зеленським.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«Я можу оголосити швидку виплату 150 млн. євро з поточного незв'язаного фінансового кредиту. І можу оголосити новий незв'язаний кредит», – заявив Шольц.

Раніше ми писали про те, що голова Християнсько-демократичного союзу Німеччини Фрідріх Мерц припустив можливість спільного європейського постачання оборонної зброї в Україну. Водночас він зазначив, що про постачання зброї тільки з Німеччини не може бути й мови.

Також зазначимо, що посли країн Європейського Союзу схвалили пропозицію Єврокомісії щодо виділення 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги для України, що має прискорити ухвалення остаточного рішення в Європарламенті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: