Світовий банк схвалив для України кредит у 300 мільйонів євро: на що вони підуть

Читать на русском
Кошти від Світового банку підуть в найпершу чергу на підтримку реформ і економічне відновлення України
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Світовий банк схвалив для України новий кредит у розмірі 300 мільйонів євро. Його направлять на програму відновлення української економіки.

Про це говориться у пресрелізі на сайті The World Bank.

Мільйони від МВФ і ЄС: скільки грошей Україна отримає від міжнародних партнерів до кінця рокуУкраїна до кінця року повинна отримати другий транш від Міжнародного валютного фонду і макрофінансову допомогу від ЄС.

«Ці кошти будуть використані для підтримки критичних для економічного відновлення і зростання країни, реформ, а також для пом'якшення наслідків пандемії COVID-19... В умовах високого рівня вразливості економіки в Україні йде повільне і нестійке відновлення після потрясінь, викликаних епідемією коронавірусу. Ми сподіваємося, що ця позика забезпечить необхідну підтримку для тих реформ, які спрямовані на сприяння сильнішому та інклюзивному відновленню» - заявив у пресрелізі регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Нагадаємо, раніше Світовий банк затвердив виділення Україні 150 млн доларів. Відповідні кошти спрямовані на допомогу в боротьбі з пандемією коронавірусу, в основному на закупівлю вакцин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: