Канада підтримає Україну 400 мільйонами доларів та летальним озброєнням

Читать на русском
Кредит для української економіки складе 393 млн доларів США. Зброї Канада передасть ще на трохи більше, ніж шість мільйонів доларів США.
Джастін ТрюдоEPA - European Pressphoto Agency

Канада надасть Україні летальне озброєння, а також майже 400 млн доларів кредиту з метою підтримати українську економіку, яка серйозно постраждала через чутки про війну.

Про це сказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

«У світлі серйозності ситуації та після розмов з нашими українськими партнерами я схвалив надання летального спорядження і боєприпасів на суму 7,8 мільйона rанадських доларів. Мета цієї підтримки з боку Канади та інших наших партнерів – відвадити Росію від продовження агресії щодо України» - заявив він.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки розглядають питання надання Україні суверенних кредитних гарантій на суму до одного мільярда доларів. Таким чином Адміністрація президента США Джозефа Байдена хоче підтримати економіку України.

Але не тільки США допомагатимуть Україні. Так, Франція виділить Україні кредит у розмірі 1,2 млрд євро. А Німеччина надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 150 млн євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: