Україна отримає від МВФ 2,7 млрд доларів незалежно від кредитної програми – Милованов

Читать на русском
Тимофій Милованов прокоментував майбутнє отримання Україною траншу від МВФ у розмірі 2,7 млрд доларів.
Фото з відкритих джерел

Україна отримає 2,7 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду в межах нової ініціативи Фонду щодо додаткової емісії спеціальних прав запозичення, водночас тривають переговори про нові транші МВФ за традиційною кредитною програмою.

Про це радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов розповів в інтерв’ю телеканалу «Дом».

Рік без траншів: чи є майбутнє у співпраці між Україною та МВФНардепи декларують намір реструктуризувати борги перед МВФ, а президент натякає на можливість перегляду умов співпраці із Фондом. Що відбувається у відносинах з МВФ та якими будуть наслідки у разі зупинення кредитування – аналізував Олександр Радчук.

«У нас є програма, за якою ми повинні отримати транші МВФ, для неї ми ухвалюємо певні закони. І ми хотіли б до кінця літа закрити всі питання. І українська позиція така: ми всі свої завдання виконали, тепер подивимося, яка позиція у МВФ», – сказав Милованов.

За його словами, 2,7 млрд дол. – це додаткові позики поза цією програмою.

«А 2,7 млрд доларів – це абсолютно інша історія. У межах збільшення фінансування самого Міжнародного валютного фонду всім країнам-учасницям збільшується частка. Тобто фінансування буде незалежно від нашої програми з МВФ», – уточнив він.

Нагадаємо, днями міністр фінансів Сергій Марченко анонсував підписання угоди між Україною та МВФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: