Розстріл без попередження: політолог розповів, чому заява голови МВС може бути небезпечною

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що у разі спроб силового захоплення адміністративних будівель будь-хто «буде розстріляний без попередження та без жодних вагань». Політолог, експерт з військової тематики Олег Саакян у розмові зі «Слово і діло» пояснив, якими можуть бути наслідки таких дій та чи не скористається зараз Росія сценарієм для провокацій.

На думку політолога Олега Саакяна, роблячи гучні заяви, українським політикам варто зважати на те, що ми перебуваємо у ситуації війни і на межі чергової ескалації, де російська пропаганда будь-які слова українських чиновників та політичних діячів використовуватиме собі на користь, тож у такій ситуації треба бути більш обачними у формулюваннях.

«У цьому випадку, мені зрозуміло, що міністр хотів застерегти гарячі голови від того, щоб вони не були «корисними ідіотами» в руках росіян для реалізації їхніх планів щодо захоплення будівель», – зауважив експерт.

Саакян попередив, що подібна заява може бути використана як елемент інформаційної війни проти України, адже акцент можна зробити на тому, що стрілятимуть «без попередження».

«Відповідно, це посилюватиме російський наратив стосовно українських «карателів», які начебто стріляють у мирних. Також це може використовуватись для дискредитації України на Заході – може стати черговим аргументом для російських тез про «хунту, розстріли невинних» тощо», – додав політолог.

Він також наголосив, граючи на внутрішню згуртованість всередині країни, грати на догоду ворогу для українського іміджу не варто.

Водночас, на думку експерта з військової тематики, якщо все-таки ситуація, про яку говорить очільник Міністерства внутрішніх справ станеться, реакція Росії не змусить довго чекати.

«Тоді РФ зможе апелювати до цієї заяви, і виправдати, що це (вогонь – ред.) дійсно був без попередження. Хоча всім зрозуміло, що спочатку буде поліція, буде попередження, перемовини, а потім вже будуть заходити спеціально навчені підрозділи для зачистки будівлі від терористів», – зазначив Саакян.

На його думку, така гіперболізація у словах міністра була потрібна для того, щоби надати їм значущості.

Нагадаємо, зі зверненням до українців також виступила СБУ. Силовики закликали на тлі новин про напад Росії на Україну не сіяти паніку та не вірити фейкам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: