Трюдо повідомив, скільки військових Канада розмістить в Україні

Читать на русском
Також Канада повинна скерувати близько 340 мільйонів доларів допомоги в межах місії UNIFIER в Україні.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Канада ухвалила рішення розширити спільну навчальну місію UNIFIER в Україні. Вони планують збільшити кількість до 400 військових.

Про це повідомив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час брифінгу канадського уряду.

Згідно зі словами міністерки оборони Канади Аніти Ананд, близько 60 канадських військовослужбовців вирушать до України найближчим днями.

Зазначається, що місію продовжили ще на 3 роки. А також Канада повинна скерувати близько 340 мільйонів доларів допомоги в межах цієї місії.

Загроза вторгнення Росії: яку допомогу Україні надали союзникиНа тлі загрози вторгнення Росії союзники України активно надають військову та фінансову допомогу. США та Британія поставили Україні зброю, у ЄС виділили макрофінансову допомогу.

Уряд країни вважає, що загроза російського наступу в Україні стосується канадських національних інтересів, адже, за словами міністерки фінансів Христі Фріланд, Росія підважує міжнародний устрій та ідеям демократії.

При цьому, згідно зі словами міністерки закордонних справ Мелані Джолі, Канада віддана дипломатичним спробам розв’язати конфлікт.

Варто зазначити, що місія UNIFIER – це спільна канадсько-українська військова місія, покликана збільшити обороноздатність Збройних сил України через обмін досвідом та спільні військові навчання. Військовим цієї місії не буде дозволено брати участі в бойових операціях разом з українськими військововими. Канадські військові перебуватимуть в Україні як радники і консультанти.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року, уряд Канади розглядав можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі агресивної активності Росії на кордоні.

Раніше ми повідомляли, що Канада тимчасово відкликає родини дипломатів з України.

Також, Канада надасть Україні кредит на розвиток економіки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: