Кабмін ухвалить рішення, щоб розблокувати польоти над Україною – ОП (доповнено)

Читать на русском
Уряд має намір ухвалити рішення, які «допоможуть авіакомпаніям у відносинах зі страховиками» і дозволять здійснювати польоти над Україною.
фото ОПУ

Уряд має намір ухвалити рішення, які «допоможуть авіакомпаніям у відносинах зі страховиками» і дозволять здійснювати польоти над Україною.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у Facebook.

«Щоб рейси в Україну та з України продовжували здійснюватися, впродовж дня Міністерство інфраструктури підготувало необхідні проєкти урядових рішень, які допоможуть авіакомпаніям у відносинах зі страховиками. О 20.00 годині відбудеться засідання Кабінету міністрів, очікуємо на їх ухвалення», - повідомив чиновник.

Тимошенко підкреслив, що, хоча йдеться про господарські відносини між приватними компаніями, держава підтримає українських авіаперевізників, «щоб страхові компанії були впевнені – в Україну можна літати і жодних проблем немає».

Також він повідомив про те, що Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському небі.

«Для гарантування безпеки польотів уряд сьогодні вирішив виділити Мінінфраструктури кошти з резервного фонду Державного бюджету. Гарантії надаватимуться для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників. Після нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти будуть спрямовані до Державного бюджету», - написав Тимошенко в Facebook.

Нагадаємо, народний депутат Олексій Гончаренко раніше заявив, що вже завтра, 14 лютого, міжнародне повітряне сполучення з Україною може бути припинено через призупинення страховки цивільних літаків, що перебувають у повітряному просторі країни.

У Мінінфраструктури заявили, що Україна наразі не планує закривати повітряний простір через загрозу нового вторгнення Росії. Однак в авіакомпаній можуть виникати складнощі зі страховими компаніями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: