У Міноборони оцінили можливість захисту Києва від російських авіаударів

Читать на русском
Україна має на озброєнні ППО все ті ж самі протиповітряні комплекси, які є й у Росії - все це радянський спадок
Ілюстративне фотоFacebook

Ситуація, при якій російські літаки та ракети будуть завдавати ударів по Києву, є в нинішніх умовах малоймовірною. Але якщо таке станеться, столицю України захищатимуть системи протиповітряної оборони.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі «Cвободи слова» на телеканалі ICTV.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

Резніков зазначив, що Україна має на озброєнні ППО все ті ж самі протиповітряні комплекси, які є й у Росії - все це радянський спадок. Таким чином, українське небо захищене якщо і не ідеально, то в усякому разі, досить непогано.

«Звичайно, ідеального прикриття немає і ми над цим працюємо. Сказати, що ми абсолютно захищені, неможливо... Є легкі комплекси, які дозволяють збивати повітряні цілі теж, тому висадка десанту або чогось такого - неможлива. Якщо говорити про бомбардування якимись важкими крилатими ракетами з боку Кремля, то думаю, що цей сценарій не реалістичний» - резюмував міністр.

Нагадаємо, в США допускають, що Росія може вдатися до різних форм агресії. Сюди відноситься як анексія Донбасу, так і повномасштабна війна.

В американських ЗМІ продовжують нагнітати, стверджуючи, що Росія вже підтягнула до кордону України приблизно 70 відсотків військового угруповання, яке може здійснювати вторгнення в українські межі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: