Перекриття Чорного та Азовського морів: Україна висловила протест Росії

Читать на русском
Україна відреагувала на блокування Росією судноплавства у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці під приводом навчань.
фото МЗС

Міністерство закордонних справ України відреагувало на блокування Росією судноплавства у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці під приводом проведення військово-морських навчань.

Про це йдеться у заяві пресслужби МЗС у четвер, 10 лютого.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

У МЗС зазначили, що безпрецедентна з охоплення площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Йдеться про суттєве та необґрунтоване ускладнення міжнародного судноплавства, насамперед торговельного, що може спричинити складні економічні та соціальні наслідки, насамперед, для портів України.

«Подібні агресивні дії Російської Федерації як частина її гібридної війни проти України неприпустимі. Вони демонструють неприкриту зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права», - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що Україна співпрацюватиме з країнами Чорноморського регіону, щоб дії російської сторони отримали належну оцінку та відповідь.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили про те, що Росія перекриває Україні Чорне та Азовське моря під виглядом навчань.

До цього РФ оголосила про чергові військові навчання біля українського кордону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: