В ООС відреагували на інформацію ЗМІ про вибухи в Донецьку - деталі

Читать на русском
Сьогодні, 12 лютого,  у мережі та ЗМІ з'явилися повідомлення про нібито обстріли та вибухи в районі міста Донецьк.
Ілюстративне фотоLexInform

У соцмережах та у російських ЗМІ сьогодні, 12 лютого, з'явилися повідомлення про нібито обстріли та вибухи в районі міста Донецьк. У штабі операції Об'єднаних сил прокоментували ці повідомлення.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

«Повідомляємо, що Збройні сили України дотримуються режиму припинення вогню, не планували і не здійснювали жодних обстрілів, у тому числі у напрямку Донецька. Спостерігачі ОБСЄ також підтверджують, що жодних обстрілів зі сторони Збройних сил України не фіксували», - заявили в ООС.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Командування штабу також наголосило на тому, що «вибухи» не могли статися в результаті артилерійського обстрілу з боку українських військових, оскільки артилерійські підрозділи знаходяться в районах відведення.

Минулої доби, 11 лютого, пов'язані з Росією сторінки та канали в соцмережах повідомили про нібито «обстріли» в районі Донецька та «активний бій». При цьому, сьогодні у соцмережах та російських ЗМІ заявили про «вибух» в Донецьку.

Пізніше головний редактор російського телеканалу RT Маргарита Симоньян з посиланням на ватажка проросійських бойовиків Дениса Пушиліна заявила, що «вибух» стався на лінії розмежування з українського боку.

Нагадаємо, що від початку доби 12 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

Також, у МЗС України вважають, що дипломатія, зокрема, активні візити в Україну зарубіжних партнерів, стримують агресивні наміри Росії. Ситуація біля українських кордонів не змінюється, тому не можна говорити про загрозу швидкого вторгнення - цей дамоклів меч висить над Україною вже вісім років. Також в МЗС закликали українців не вірити різноманітним апокаліптичним прогнозам, які озвучуються в зарубіжних ЗМІ або закордонними політиками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: