Данілов анонсував збільшення корабельного складу ВМС України вже цього року

Читать на русском
В цьому випадку мова йде про безпосередньо військові кораблі, які мають озброєння і здатні захиститися в разі необхідності.
Ілюстративне фотоFacebook

У 2022 році корабельний склад Військово-Морських сил Збройних сил України буде значно посилено, завдяки тому, що ВМСУ отримає нові кораблі від іноземних партнерів України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу після засідання РНБО 11 лютого.

Росія недооцінює українську армію: яка техніка знаходиться на озброєнні ЗСУЧи в змозі українська армія дати відсіч агресору? Розбиралися в тому, що мають Збройні Сили України для організації протидії ймовірному супротивнику

«У Чорному морі постійно знаходяться кораблі, які мають безпосереднє відношення до країн-членів НАТО, до наших партнерів. Ви знаєте, що у нас є програма, яка була прийнята минулого року з відновлення нашого військово-морського флоту. Нам у цьому питанні велику допомогу зараз надає Великобританія, Сполучені Штати, і ми вже частину кораблів отримали, але не таку велику, як хотілося. Велика частина кораблів цього року буде обов'язково в нашому військово-морському флоті» - сказав Данілов.

Він зазначив, що в цьому випадку мова йде про безпосередньо військові кораблі, які мають озброєння і здатні захиститися в разі необхідності. При цьому кількість нових кораблів Данілов не назвав.

Закордон нам допоможе: як Британія і Туреччина відродять український флотЗа допомогою Великої Британії і Туреччини Україна в середньостроковій перспективі зможе відродити власний флот.

«Річ у тому, що ми не можемо з вами порівнювати їх, тому що вони всі різні. Їх буде, я не можу сказати, що достатньо. Це для нас дуже важливо, для наших військових моряків» - додав глава РНБО.

Нагадаємо, раніше, 27 січня, Україна і Британія ратифікували угоду щодо модернізації та забезпечення озброєнням ВМС.

Нагадаємо, 23 листопада 2021 року в Україну на судні Ocean Grand з США доставили два патрульних катери типу Island. Вони отримали імена «Суми» та «Фастів». Катери забезпечуватимуть охорону морського кордону в Чорному та Азовському морях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: