Патрульні катери Island для ВМС України вже увійшли в Чорне море

Читать на русском
Американське вантажне судно, яке перевозить катери, вийшло з Балтімора 8 листопада і прямує в порт Одеси. 20 листопада судно пройшло Дарданелли
Ілюстративне фотоПосольство США в Україні

Україна скоро отримає з США два катери типу Island. Судно, яке під американським прапором перевозить Кораблі на борту, 20 листопада пройшло через протоку Дарданелли. Ці катери призначені для Військово-Морських сил України.

Про це повідомляє Reuters.

Закордон нам допоможе: як Британія і Туреччина відродять український флотЗа допомогою Великої Британії і Туреччини Україна в середньостроковій перспективі зможе відродити власний флот.

За даними системи відстеження суден Vesselfinder, судно вийшло з Балтімора 8 листопада і прямує в порт Одеси. Саме там катери будуть передані особовому складу, який проходитиме на них службу.

Нові катери - частина програми підтримки військової безпеки України, яку реалізують США. Вся програма обійшлася Вашингтону в більш ніж 2,5 млрд доларів.

Нагадаємо, Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки розмістило замовлення на шість патрульних катерів Mark VI. Надалі ці катери будуть передані до складу Військово-Морських сил Збройних сил України.

Також відомо, що Сполучені Штати Америки цього року передадуть Україні патрульний катер типу Island.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: