Після окупації Криму РФ наростила свій Чорноморський флот втричі – ВМС України

Читать на русском
Росія відремонтувала та побудувала безліч кораблів і суден, значно посилила ППО і берегову оборону окупованого півострова. Кремль боїться, що Крим повернеться до України
Чорноморський флот РосіїReuters

Росія після окупації Криму втричі збільшила склад Чорноморського флоту, побоюючись повернення півострова в руки України. Зокрема, зросла кількість бойових кораблів і допоміжних суден.

Про це розповів командувач Військово-Морськими силами України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Східний сусід за ці шість років збільшив чисельність корабельного складу майже в три рази. Всі кораблі, що надходили з початку 2015 року, прямували в Чорноморський флот. Це і шість підводних човнів, і фрегати, і ракетні катери, допоміжні судна, патрульні та інші» - сказав він.

Епоха ультиматумів: як нагнітається напруженість довкола УкраїниМіністр оборони Російської Федерації звинуватив Україну у спробах використати заборонену зброю.

За словами командувача ВМСУ, Росія приділила пильну увагу протиповітряній обороні острова, береговій обороні - в тому числі ЧФ РФ отримав у своє розпорядження береговими ракетними комплексами «Бал» і «Бастіон».

«Сам Крим зараз - це непотоплюваний авіаносець. Після захоплення Криму, щоб уникнути ризику його повернення цей флот був перенасичений усіма платформами для захисту захопленої території» - резюмував адмірал.

Тим часом Росія оголосила про відведення незначної частини сил, зосереджених біля українських кордонів, назад углиб країни. Південний військовий округ (ЮВО) російської армії повертає 10 тисяч військових в місця постійної дислокації після місяця «польових занять».

Нагадаємо, за даними Ради безпеки та оборони України, Росія зосередила 122 тисячі військових в межах 200 кілометрів від кордону.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: