Катери Island на службі ВМСУ будуть озброєні американською зброєю – командувач ВМС

Читать на русском
Командувач ВМСУ заявив, що всі п'ять катерів типу Island, які матимуть у своєму складі ВМС, планується оснастити саме американським озброєнням
Катер типу IslandВідкрите джерело

На патрульних катерах типу Island, кілька одиниць яких Україна отримала від США, планується змінити зброю. Кораблі будуть оснащені американськими системами озброєння.

Про це заявив командувач Військово-Морськими силами України Олексій Неїжпапа в інтерв'ю інформаційному агентству Арміяinform.

Які види летальної зброї є у ЗСУЯкі основні види летальної зброї є у розпорядженні Збройних сил України, дивіться на інфографіці.

«Що стосується установки озброєння. Звичайно, озброєння, встановлене на «Слов'янськ» і «Старобільськ», — це лише тимчасове рішення. Всі катери будуть оснащені озброєнням виробництва США. Йдеться про 30-мм гармати та ракети різної дії. Зараз є остаточне рішення щодо їх доукомплектування, деякі боєприпаси вже отримані, тому наступного року ми приступимо до встановлення цих систем на всі 5 катерів» - розповів він.

Відзначається, що крім двох названих вище катерів, які прибули в Україну ще у 2019 році, Неіжпапа мав на увазі катери «Суми» і «Фастів», які ВМСУ отримали восени 2021 року. Наступного року ВМС отримають ще один катер того ж типу - його готують до передачі в США.

Нагадаємо, 23 листопада в Україну на судні Ocean Grand з США доставили два патрульних катери типу Island. Вони отримали імена «Суми» і «Фастів». Катери забезпечуватимуть охорону морського кордону в Чорному та Азовському морях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: