НАТО запропонувало РФ провести нові переговори «для взаємної довіри»

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг звернувся до МЗС Росії з пропозицією провести нове засідання Ради Росія-НАТО.
Фото: Handout / Getty Images

Генсек НАТО Єнс Столтенберг звернувся до МЗС Росії з пропозицією провести нове засідання Ради Росія-НАТО.

Про це він повідомив у четвер, 10 лютого, під час брифінгу із прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Напасти не можна відступити: як Кремль сам загнав себе у кутПогрожуючи Сполученим Штатам та НАТО, Кремль загнав себе у ситуацію, в якій немає добрих рішень.

«Сьогодні вранці я надіслав листа міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову. Продовження засідань Ради Росія-НАТО є важливим для взаємної довіри», - сказав Столтенберг.

Він також наголосив на важливості «знайти дипломатичний шлях уперед».

«Ми готові вислухати занепокоєння Росії і готові обговорювати зміцнення фундаментальних принципів усієї європейської безпеки, під якими ми всі підписалися… Але НАТО не піде на компроміси за ключовими принципами – право кожної держави вибирати свій власний шлях і можливості НАТО захищати всіх союзників», - наголосив Столтенберг.

За його словами, РФ продовжує нарощувати військову присутність на кордоні з Україною.

«Ми обговорили нарощування військової присутності Росією в Україні та біля неї зі 100 тисячами підрозділами у бойовій готовності з важким обладнанням та медичними підрозділами... Це небезпечний момент для європейської безпеки. Кількість російських збройних сил збільшується, час для попередження про можливу атаку скорочується», - сказав генсек НАТО.

Він додав, що російська агресія призведе «до ще більшої, а не меншої присутності НАТО».

Нагадаємо, США 26 січня надали Росії письмову відповідь на «гарантії безпеки». У МЗС повідомляли, що США врахували позицію України у відповіді Росії.

Свою відповідь Росії також надали в НАТО. Альянс офіційно відмовив РФ у вимозі не приймати Україну, як цього бажав Кремль у своєму ультиматумі. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: