США попросили РФ не публікувати письмову відповідь щодо «гарантій безпеки» – ЗМІ

Читать на русском
Наступного тижня США дадуть письмову відповідь на так звані гарантії безпеки Кремля. Американські чиновники попросили російських колег не оприлюднити письмову відповідь.
Getty Images

Наступного тижня США дадуть письмову відповідь на так звані «гарантії безпеки» Кремля. Американські чиновники попросили російських колег не оприлюднити письмову відповідь.

Про це повідомляє The Washington Post.

Офіційні особи США попросили своїх російських колег зберегти документ у секреті. Водночас в адміністрації президента США переконані, що Кремль все одно може опублікувати відповіді на «гарантії безпеки».

Чиновники адміністрації Байдена заявили, що США не погоджуватимуться на вимоги Кремля. Однак Вашингтон надішле письмового листа, щоб продемонструвати свою зацікавленість в дипломатичному діалозі.

Шлях дипломатії: як зупинити Росію силою переконанняІнформаційна напруга довкола ймовірного нападу на Україну поки що не спадає, детальніше читайте у матеріалі.

Крім того, в США сподіваються, що лист з Білого дому читатиме очільник Кремля Володимир Путін.

«У Росії є одна людина, яка ухвалює рішення, і це президент Путін. Якщо це дозволить йому поглянути на ці ідеї та вирішити, чи рухатися далі, це в наших інтересах», – заявив один із чиновників.

Нагадаємо, у Росії після того, як переговори з представниками США і НАТО в Женеві не прийшли до якогось влаштовує обидві сторони підсумку, очікують письмових відповідей на російські пропозиції з безпеки.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: