КПВВ та полонені: Єрмак назвав цілі України на переговорах у Берліні

Читать на русском
Єрмак підкреслив, що наразі Україна є центром прийняття рішень з безпеки на європейському континенті.
www.dialog.ua

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав основні цілі України на переговорах у Берліні, які відбудуться 10 лютого.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України, з посиланням на заяву Єрмака під час зустрічі з представниками українських ЗМІ.

Зазначається, що однією з цілей української сторони на переговорах політичних радників лідерів держав-учасниць Нормандського формату буде розблокування роботи Тристоронньої контактної групи для подальшого просування в мирному врегулюванні і завершенні війни на Донбасі.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Згідно зі словами Єрмака, українська сторона буде також пропонувати ініціативи щодо поліпшення верифікації режиму повного припинення вогню на сході України.

«Представники України будуть обов'язково піднімати питання про розблокування процесу взаємного звільнення утримуваних осіб і відкриття КПВВ на лінії розмежування», - повідомив керівник Офісу президента.

Єрмак підкреслив, що наразі Україна є центром прийняття рішень з безпеки на європейському континенті і «має велику міжнародну підтримку».

«Про це, зокрема, свідчить безпрецедентна кількість візитів вищих посадових осіб іноземних держав до України», - йдеться у повідомленні.

Відбулась зустріч радників «нормандської четвірки» у Парижі: подробиціПредставники України та Росії - Андрій Єрмак та Дмитро Козак - проводять окремі брифінги за підсумками зустрічі в Парижі.

Нагадаємо, що міністр Кулеба озвучив мету України на зустрічі радників «нормандської четвірки».

Раніше Кулеба підтвердив, що Україна не виконуватиме Мінських угод на умовах Росії.

Також, в ОРДЛО заявили, що Єрмак давав їм обіцянки, в Офісі президента це заперечили.

Окрім цього, у Росії заявили, що новий саміт Нормандського формату не потрібен.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: