Зустріч у Парижі: Єрмак розповів, як обговорювали тему військ РФ біля України

Читать на русском
Навіть підтримання режиму припинення вогню на Донбасі, також можна вважати маленьким кроком вперед, зазначив керівник ОП.
фото: LIGA.net

Вчора, 26 січня, у Парижі відбулась зустріч радників нормандського формату. Під час переговорів представник України Андрій Єрмак заявив про очікування деескалації навколо українських кордонів.

Про це керівник Офісу президента повідомив під час свого брифінгу.

За словами очільника ОП, відповідні теми на зустрічі не обговорювалися детально. Однак навіть підтримання режиму припинення вогню на Донбасі, також можна вважати маленьким кроком вперед.

«Сьогодні ми зустрічаємося у тривожний час, коли довкола українських кордонів близько 100 тисяч російських солдатів. Але сьогодні наша дискусія була навколо війни на Донбасі, навколо мінських домовленостей, навколо всього того, що розглядається у нормандському форматі. Але я чітко заявив, що ми очікуємо деескалації не тільки щодо окупованих територій, але й взагалі довкола українських територій», - заявив Єрмак.

Переговори в Нормандському форматі: що обговорюватимуть радники і чим особлива зустрічРадники лідерів нормандської четвірки проведуть переговори 26 січня у Парижі. Докладніше – у матеріалі.

Нагадаємо, що переговори представників України, Німеччини, Франції та Росії відбулись у Парижі на тлі загострення ситуації біля українських кордонів. «Слово і діло» слідкувало за першими подробицями зустрічі.

Напередодні Єрмак спростував інформацію про те, що нормандські радники хочуть вибрати дату переговорів з псевдореспубліками.

Раніше Зеленский розповів, чого очікує від зустрічі радників «нормандської четвірки».

Окрім цього, Єрмак заявив, що відбулася реанімація нормандського формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: