ТКГ планує зібратися завтра на чергове засідання

Читать на русском
Засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться у середу, 9 лютого. Головне питання – виконання Мінських угод.
фото Хвиля

Наступне чергове засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться у середу, 9 лютого.

Про це повідомив представник окремих районів Донецької області в українській делегації на переговорах ТКГ щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі Сергій Гармаш, передає УНН.

Туреччина запропонувала проводити засідання ТКГ у Стамбулі - ОБСЄІніціативу про перенесення переговорів до Туреччини озвучив спецпредставник голови ОБСЄ в Україні.

«Сьогодні триває засідання робочої групи ТКГ, завтра відбудеться чергове. Що стосується порядку денного, то вже 8 років ми обговорюємо одне й те саме питання - виконання Мінських домовленостей», - сказав він.

За його словами, наразі немає єдиного розуміння щодо послідовності виконання деякого ряду положень у Мінських домовленостях, тому це є ключовим питанням на порядку денному всіх засідань ТКГ.

Росія, зокрема, наполягає на почерговому виконання пунктів Мінських угод, при цьому сама ж не виконує перший пункт - припинення вогню, зазначив Гармаш.

У зв'язку з цим політична підгрупа ТКГ на даному етапі займається «терміновим дорученням» - розробкою плану дій щодо виконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що Олексій Арестович звільнився з посади радника Єрмака та спікера української делегації у ТКГ.

Раніше у ТКГ пояснили, чому Росія блокує обмін полоненими з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: