В ОРДЛО заявили, що Єрмак давав їм обіцянки, в ОП це заперечують

Читать на русском
Представники бойовиків стверджують, що за інформацією, яка отримана ними від російської сторони, під час зустрічі 26 січня в Парижі Україна нібито обіцяла відреагувати на вимоги ОРДЛО
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Представники ОРДЛО заявили спеціальному представнику ОБСЄ в ТКГ Мікко Кіннунену, що Україна нібито зобов'язалася відреагувати на «пропозиції» представників псевдореспублік щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на лист делегатів бойовиків в ТКГ Наталії Никонорової та Владислава Дейнего.

Так, за даними видання, звернення представників бойовиків приурочено до наступного засідання ТКГ 8-9 лютого. Дейнего і Никонорова стверджують, що за інформацією, яка отримана ними від російської сторони, під час зустрічі 26 січня в Парижі Україна нібито обіцяла відреагувати на вимоги, які висувають в ОРДЛО.

«Українська сторона під гарантії Німеччини та Франції зобов'язалася представити в контактну групу свою письмову реакцію на всі наявні на столі переговорів пропозиції про всеосяжне мирне врегулювання конфлікту на Донбасі відповідно до Мінських угод з метою почати з нами предметний і конструктивний діалог щодо їх обговорення та узгодження» - сказано в листі.

Переговори в Нормандському форматі: що обговорюватимуть радники і чим особлива зустрічРадники лідерів нормандської четвірки проведуть переговори 26 січня у Парижі. Докладніше – у матеріалі.

Мається на увазі вимоги, які висунуті терористичними організаціями «Л/ДНР» до України щодо параметрів майбутнього режиму особливого статусу Донбасу, які викладені ними в проєкті «плану дій (дорожньої карти) з врегулювання конфлікту відповідно до Мінських угод».

«Виходимо з того, що до майбутнього засідання Контактної групи 9 лютого 2022 року отримаємо від української сторони письмові позиції щодо нашого проєкту дорожньої карти» - заявили представники бойовиків.

В Офісі президента України вже відреагували на цю заяву. Зокрема, радник глави ОПУ Михайло Подоляк заявив Українській правді, що робити публічними ньюсмейкерами представників окупаційних структур у невизнаних усім цивілізованим світом псевдодержавних утвореннях - це нонсенс.

«Прикро, що деякі українські медіа заради хайпу і маніпулятивної сенсаційності падають на такий рівень, на якому вони розглядають окупантів і їх пропагандистські вкидання як достовірне джерело. Андрій Єрмак і всі представники України виходять з того, що переговори про мир на Донбасі доцільно і справедливо вести з російською стороною. Саме російська сторона, а не будь-які маріонеткові утворення, є стороною важкого конфліктного діалогу. Виходячи з цієї абсолютно чіткої та зрозумілої позиції, немає і не може бути юридично зобов'язуючих кроків України стосовно окупаційних структур в Донецьку і Луганську» - заявив він.

Нагадаємо, що переговори представників України, Німеччини, Франції та Росії пройшли в Парижі на тлі загострення ситуації біля українських кордонів. «Слово і Діло» стежило за першими подробицями зустрічі.

Глава офісу президента України Андрій Єрмак спростував інформацію про те, що Нормандські радники хочуть вибрати дату переговорів з псевдореспубліками. А президент Володимир Зеленський розповів, чого очікує від зустрічі радників «нормандської четвірки».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: