Президент офіційно оголосив про запуск «Дія.City»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні, 8 лютого, оголосив про запуск в Україні проекту Дія.City.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

В Україні офіційно запустили проект «Дія.City». Про запровадження спеціального правового режиму оголосив президент Володимир Зеленський.

«Ми розробляємо модель електронної митниці, ми хочемо зробити Україну ІТ-хабом. Ми запускаємо Дія.City. Дія.City – це цифрова столиця електронної держави», – сказав він у ході презентації нових функцій програми «Дія» на «Diia Summit» у вівторок, 8 лютого, у Києві.

Дія City: чому довкола проєкту розгорнулася дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало МінцифриЧому довкола проєкту Дія Сіті розгорнуласья така велика дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало Мінцифри в доопрацьованому законопроєкті, читайте в матеріалі «Слово і діло».

За словами Зеленського, це один із найкращих правових режимів у світі. Проект «Дія.City» дозволить збільшити частку ІТ у ВВП України з 4% до 10%, а доходи галузі – до 16,5 млрд. доларів.

Президент також повідомив, що до «Дія.City» вже приєднуються не лише українські, а й іноземні компанії.

Нагадаємо, у липні 2021 року Рада ухвалила у другому читанні проект закону № 4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Він є базовим для запуску проекту Дія.City.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що механізм податку на виведений капітал частково буде реалізований у проекті Дія.City. За його словами, МВФ не буде проти такого часткового запровадження податку, адже в Дія.City це стосуватиметься незначного сегменту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: