Законопроєкт про режим роботи Дія.City ухвалено у другому читанні

Читать на русском
Рада ухвалила закон 4303 Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні. Він є базовим для запуску проєкту Дія Сіті.
фото з відкритих джерел

Рада ухвалила у другому читанні проєкт закону №4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Він є базовим для запуску проєкту Дія.City.

На засіданні ВР у четвер, 15 липня, документ підтримали 262 депутати.

Дія City: чому довкола проєкту розгорнулася дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало МінцифриЧому довкола проєкту Дія Сіті розгорнуласья така велика дискусія і які пропозиції бізнесу врахувало Мінцифри в доопрацьованому законопроєкті, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Подробиці законопроєкту озвучили у комітеті цифрової трансформації.

«Документ закладає основу для запровадження в Україні спеціального правового режиму Дія City та визначає його загальні засади. Законопроєкт був розроблений при тісній співпраці з ІТ-індустрією. Він визначає загальні засади функціонування спеціального режиму», - пояснили в комітеті.

Зокрема, режим Дія. City передбачає:

  • добровільний вступ;
  • свободу діяльності;
  • невтручання держави;
  • презумпцію правомірності діяльності резидентів;
  • стабільність (режим запроваджується мінімум на 25 років);
  • екстериторіальність - режим буде діяти в будь-якому куточку країни.

Як відзначили в комітеті, ці принципи поширюються не тільки на резидентів Дія. City, а й на всі ІТ-компанії.

«Дія City запроваджує цілий комплекс стимулів для IT-компаній. Галузь отримає сприятливі податкові умови, ефективні інструменти для залучення інвестицій, додаткові механізми захисту прав на інтелектуальну власність, а також нову форму співпраці з фахівцями — гіг-контракти, — що поєднує у собі гнучкість фрілансу та соціальні гарантії», - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, в інтерв'ю «Слово і діло» міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що механізм податку на виведений капітал частково буде реалізований у проєкті Дія.City. За його словами, МВФ не буде проти такого часткового введення податку, адже в Дія.City це стосуватиметься незначного сегменту.

Раніше ми писали про історію законопроєктів і обіцянки щодо податку на виведений капітал.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: