Податок на виведений капітал частково буде реалізований у Дія.City

Читать на русском
Податок на виведений капітал частково реалізують в Дія.City в оподаткуванні ІТ-бізнесу, розповів Сергій Марченко.
Слово і діло

Механізм податку на виведений капітал частково буде реалізований у проєкті Дія.City.

Про це в інтерв'ю «Слово і діло» розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

«У Дія.Сity в оподаткуванні ІТ-бізнесу буде реалізований податок на виведений капітал, в цій частині. Ми подивимося, наскільки цей податок є чітким, зрозумілим, наскільки його можна далі застосовувати на всю систему. Єдине, що я хочу сказати – я розумію втрати бюджету (від повноцінного впровадження податку на виведений капітал – ред.), тому на сьогоднішній момент мені складно робити якісь інші оцінки. Звичайно, може бути таке політичне рішення, але тут є певне застереження з боку МВФ, який категорично не сприймає податок на виведений капітал», – сказав Марченко.

За його словами, МВФ не буде проти такого часткового введення податку на виведений капітал, адже в Дія.City це стосуватиметься незначного сегменту.

«З огляду на, як зараз платять податки IT-підприємці – вони всі на спрощеній системі оподаткування – ідея Дія.City полягає в тому, щоб всіх легалізувати, щоб вони платили високі заробітні плати, і при цьому не платили ПДФО, ЄСВ, а платили єдиний якийсь податок. І ці компанії, які зареєстровані в Дія.City, зможуть платити податок на виведений капітал. Це щось додане, не чинне. Чинне – це 5%, які платить кожен ІТ-шник, зареєстрований як ФОП», – додав міністр.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про історію законопроєктів і обіцянки щодо податку на виведений капітал.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: