Вакциновані українські пенсіонери безкоштовно отримають смартфон – Зеленський

Читать на русском

Смартфон для пенсіонерів за вакцинацію. Зеленський пообіцяв, що українці віком від 60 років безкоштовно отримають телефон уже навесні.
Володимир ЗеленськийФото Слово і діло

Українці віком від 60 років, які пройшли повний курс вакцинації, отримають від держави безкоштовний сучасний смартфон та пільговий тариф. Програма запрацює вже цієї весни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у ході презентації нових функцій програми «Дія» на «Diia Summit» у вівторок, 8 лютого, у Києві.

Тисяча за вакцинацію: як купити ліки та на що можуть витратити гроші підліткиХто і як може витратити тисячу за вакцинацію на ліки, на які послуги тисячу можуть витратити підлітки – у матеріалі.

«Два роки тому ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку, а навесні запускаємо нову велику державну програму - всі охочі вакциновані українці віком від 60 років отримують безкоштовний якісний сучасний смартфон та пільговий тариф. Переваги цифрової держави мають бути доступні всім, незалежно від віку... Держава у смартфоні – для всіх», - сказав він.

Нагадаємо, у грудні 2021 року в Україні запрацювала програма «єПідтримка». Вона передбачає виплату 1 тисячі гривень повністю вакцинованим від коронавірусу українцям. Як розповіли у Кабміні - найчастіше українці витрачають гроші на придбання книг, квитки у кіно та подорожі.

Пізніше програму розширили – наразі отримати тисячу гривень за вакцинацію двома дозами можуть і підлітки від 14 років, а літні люди можуть витратити кошти на ліки.

За третю дозу вакцини від COVID-19 (бустерну) українці отримають ще 500 гривень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: