У Раді запропонували зобов'язати водіїв проходити перевірку на сп'яніння відразу після ДТП

Читать на русском
Зараз обов'язковість огляду водіїв на стан сп'яніння в законах відсутня - вони можуть погодитися на огляд добровільно в присутності свідків
Ілюстративне фотоvolynua.com

У Верховній Раді України запропонували зобов'язати водіїв - учасників дорожньо-транспортної пригоди проходити обов'язковий огляд на наявність або відсутність алкогольного сп'яніння на місці ДТП.

Законопроєкт за номером 6558 опубліковано на сайті Верховної Ради.

Ініціатори законопроєкту в пояснювальній записці вказали, що за 10 місяців 2021 року в Україні сталося 20,3 тисячі ДТП, які забрали 2,5 тисячі життів. Найнебезпечнішими і резонансними виявилися ДТП, скоєні у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справиЯкими були найбільш резонансні ДТП в Україні за останні роки та чим закінчилася справа, дивіться на інфографіці.

Зараз обов'язковість огляду водіїв на стан сп'яніння в законах відсутня - вони можуть погодитися на огляд добровільно в присутності свідків на прохання поліцейських, і багато водіїв відмовляються.

«Мета прийняття законопроєкту полягає в забезпеченні невідворотності відповідальності водіїв транспортних засобів за вчинення в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння дорожньо-транспортних пригод із загиблими або травмованими особами» - йдеться в документі.

У мережі обговорюють нове відео з місця ДТП із нардепом ТрухінимЯк у соцмережах відреагували на нове відео з місця ДТП із депутатом Трухіним. На відео зафіксовано, як нардеп пропонує хабаря поліцейському.

Законопроєкт доповнює ст.266 кодексу України Про адміністративні правопорушення та ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України. Якщо законопроєкт приймуть, то в разі ДТП з потерпілими буде обов'язковим огляд водіїв на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу і швидкість реакції. При цьому перевірка буде проводитися незалежно від того, чи є підстави припускати, що учасники ДТП знаходяться в стані сп'яніння або під впливом медпрепаратів. Аналогічно обов'язковим стане медогляд на стан сп'яніння після ДТП з потерпілими або загиблими. Доповнять також закон Про екстрену медичну допомогу хочуть доповнити пунктом, згідно з яким такий огляд водіїв дозволять проводити у відділеннях невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

Нагадаємо, журналісти опублікували ексклюзивне відео з нагрудної камери співробітника патрульної поліції, першим прибулим на місце ДТП за участю Олександра Трухіна. Нардеп намагався дати хабар поліцейському і втекти з місця події.

Після оприлюднення відео Трухіна виключили з партії «Слуга народу». Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський також прокоментував скандальне відео з Трухіним.

Як відомо, Трухін 23 серпня 2021 року став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди при В'їзді до Києва. Повідомляється також, що депутат перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: