Німеччина заборонила мовлення Russia Tuday, а Росія закриє штаб-квартиру Deutsche Welle

Читать на русском
2 лютого Комісія з ліцензування та нагляду Німеччини (ZAK) заборонила мовлення російського пропагандистського телеканалу німецькою мовою RT DE (Russia Today) на території ФРН.
фото DW

2 лютого Комісія з ліцензування та нагляду Німеччини (ZAK) заборонила мовлення російського пропагандистського телеканалу німецькою мовою RT DE (Russia Today) на території ФРН.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

ZAK пояснила своє рішення тим, що RT DE не має ліцензії на трансляцію до ФРН і канал навіть не звертався за нею.

Український редут: нові геополітичні виклики для ЄС та НАТОЩо означатиме для Європи повномасштабна війна в Україні та чи знайдуть запобіжники такого розвитку подій країни-учасниці НАТО – аналізував політолог Олександр Радчук.

З 1 лютого трансляція будь-яких програм каналу, у тому числі через супутникове та онлайн-мовлення у Німеччині заборонені. Німецькі медіарегулятори вважають, що відповідальність за зміст німецькомовної програми RT несе медіакомпанія RT DE Productions GmbH, що розташована в Берліні.

Також у МЗС Росії оголосили про намір влади припинити супутникове та інше мовлення німецької медіакомпанії Deutsche Welle на території країни, а також закриття корпункту DW в Москві. Про це йдеться в заяві, опублікованій у четвер, 3 лютого, на офіційному сайті МЗС РФ (https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1796909/).

Зокрема, буде закрито кореспондентський пункт DW у Москві, співробітників російського бюро DW позбавлять акредитації, буде припинено супутникове та інше мовлення німецької медіакомпанії на території Росії.

Як йдеться у заяві МЗС, російська влада має намір розглянути питання щодо визнання DW іноземним засобом масової інформації, який виконує функції «іноземного агента».

Раніше ми писали про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц планує відвідати Росію та зустрітися з президентом Володимиром Путіним. Головною темою переговорів стане загроза вторгнення РФ до України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: