Німеччина заборонила Естонії передавати Україні озброєння німецького виробництва

Читать на русском
Німеччина вперто блокує всі спроби допомогти Україні зброєю з боку НАТО, попри те, що небезпека російського вторгнення на українські території визнається дуже високою
122-мм гаубиця Д-30Вікіпедія

Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

За даними видання, Німеччина вперто блокує всі спроби допомогти Україні зброєю з боку НАТО, попри те, що небезпека російського вторгнення на українські території визнається дуже високою. Радник Міністра оборони Естонії розповів, що країна намагається переконати Німеччину, оскільки Естонський уряд хоче надати Україні допомогу.

«Сподіваюся, ми отримаємо схвалення від Німеччини. Естонія продемонструвала, що ми хочемо допомогти Україні практично всіма доступними можливостями» - сказав він.

Нагадаємо, 21 січня Естонія звернулася до Німеччини за схваленням на передачу Україні артилерійських знарядь Д-30. Ці знаряддя радянської розробки були виготовлені в ті часи, коли східна Німеччина була частиною соцтабору та Організації Варшавського Договору (ОВС).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: